Het aantal mensen dat is overleden bij een grote brand in een voormalig pakhuis in de Amerikaanse stad Oakland is opgelopen naar ten minste 36. Lokale autoriteiten melden dinsdag dat ze niet verwachten dat er nog veel slachtoffers worden gevonden.

De vrees is dat nog meer mensen om het leven zijn gekomen maar dat het niet meer om hele grote aantallen gaat. Het vuur brak zaterdag uit tijdens een feest en greep snel om zich heen.

De brandweer heeft inmiddels ongeveer 70 procent van het gebouw doorzocht, maar moest de zoektocht maandagmorgen staken omdat de omstandigheden te gevaarlijk werden, zegt ABC News. De zoektocht werd maandag in de loop van de dag weer hervat.

Een woordvoerder van de brandweer repte van de dodelijkste brand uit de geschiedenis van Oakland. 

Het feest werd gehouden in een voormalig pakhuis waar onder meer woningen met ateliers voor kunstenaars in waren gemaakt. In het pand zat geen sprinklersysteem en de brandweer vermoedt dat er ook geen rookmelders zijn afgegaan om de feestgangers te waarschuwen.

Dak

Door de brand stortte het dak in. Dat viel op de tweede verdieping van het pand. Volgens lokale journalisten waren er op dat moment zestig tot zeventig mensen in het gebouw.

De brandweer heeft nog geen idee wat de oorzaak van de brand is, maar denkt niet dat het vuur is aangestoken.