De zieke voormalig astronaut Buzz Aldrin heeft zaterdag onverwacht bezoek gehad van NASA-afgevaardigde Dava Newman. Aldrin, die donderdag werd geëvacueerd van de Zuidpool, werkt in een ziekenhuis in Nieuw-Zeeland aan zijn herstel, meldt AP.

Aldrin, die in 1969 de tweede mens was die voet zette op de maan na zijn collega Neil Armstrong tijdens de missie van Apollo 11, plaatste zaterdag een foto van hemzelf en Newman op Twitter. De 86-jarige Aldrin zit met zijn duimen omhoog in het ziekenhuisbed.

Aldrin werd op 1 december uit voorzorg geëvacueerd van de Zuidpool, nadat hij daar tijdens een toeristische reis onwel was geworden. De Amerikaanse National Science Foundation regelde een vlucht voor hem. Via een ander onderzoeksstation werd hij vervolgens naar Nieuw-Zeeland gebracht.

De voormalig ruimtevaarder bleek vocht in zijn longen te hebben, maar hij reageert goed op de antibiotica. Volgens zijn manager heeft hij zijn goede humeur weer terug, nadat de evacuatie slopend voor hem was geweest.

Mars

Aldrin begon zijn reis naar de Zuidpool op 28 november. Hij vertrok samen met zijn zoon Andrew vanuit Zuid-Afrika. "Zuidpool ik kom eraan!", Twitterde Aldrin die dag. Doktoren besloten tijdens de reis om over te gaan tot evacuatie nadat de toestand van Aldrin verslechterde.

De laatste jaren houdt Aldrin zich vooral bezig met het steunen van onderzoek naar de mogelijkheid van toekomstig menselijk leven op Mars.