Voormalig speler Gary Johnson heeft naar eigen zeggen zwijggeld ontvangen van Chelsea. In ruil voor een som van 50.000 pond zou hij niet mogen spreken over het seksuele misbruik door scout Eddie Heath in de jaren zeventig. 

Eerder gingen er al geruchten over betalingen van Chelsea aan voormalige spelers, om te voorkomen dat ze naar buiten zouden treden over de misbruikschandalen. In de Daily Mirror zegt Johnson dat hij denkt dat hij betaald is om "de deksel op de put" te laten. Johnson zegt vanaf zijn dertiende te zijn misbruikt door Heath. 

De voormalige speler van Chelsea denkt dat hij niet de enige is die een contract heeft moeten ondertekenen om te zwijgen over misbruik bij de club. Hij is vooral boos dat hij het misbruik heeft aangekaart bij de club, maar vervolgens op onbegrip stuitte. De club zou tegen Johnson hebben gezegd dat hij het misbruik eerst moest bewijzen. 

In reactie op het verhaal van Johnson laat de club opnieuw weten misbruik door de inmiddels overleden scout te onderzoeken. Eerder had de club al gezegd onderzoek te doen naar een persoon die in de jaren zeventig in dienst was van de de club uit Londen en inmiddels niet meer leeft. 

Chelsea heeft contact opgenomen met de FA en de Engelse voetbalbond toegezegd dat alle hulp wordt verstrekt die nodig is bij het bredere onderzoek van de bond.

Bennell

Een jeugdtrainer bij de club Crewe Alexandra wordt ook door diverse spelers in verband gebracht met misbruik. Hij wordt verdacht van acht gevallen van aanrandingen. Alle slachtoffers zijn jongens jonger dan veertien jaar zijn geweest. Bennell moet binnenkort voorkomen.

Het aantal meldingen van kindermisbruik bij Engelse voetbalclubs is gestegen tot 350, meldde de Britse politie donderdag. Vijftien politiekorpsen hebben al toegezegd onderzoek te gaan doen naar beschuldigingen van kindermisbruik.