Het pretpark Dreamworld in Australië gaat 10 december weer open voor publiek. Op 25 oktober kwamen vier bezoekers van het themapark om het leven door een ongeluk op een wildwaterbaan.

De eigenaar van Dreamworld, Ardent Leisure Group, zei dit woensdag in een verklaring. Ook het nabijgelegen Whitewater World gaat weer open. Beide parken waren sinds het fatale ongeluk op de Thunder River Rapids gesloten.

Het park voerde na de sluiting controles uit over alle attracties. Nu die succesvol zijn verlopen, kan het park weer open, luidt de verklaring.

Twee mannen en twee vrouwen kwamen om het leven toen zij uit het vaartuig vielen en vast kwamen te zitten. Het ongeluk gebeurde op de transportband waarop de bootjes worden verplaatst nadat bezoekers zijn ingestapt. De slachtoffers waren dertigers en veertigers.

De attractie zal worden afgebroken. Eerder maakte de directeur van het park al bekend dat de wildwaterbaan voor altijd gesloten blijft uit respect voor de nabestaanden.

Brisbane

Dreamworld ligt in de plaats Coomera, bij Brisbane, aan de Australische oostkust en is het grootste attractiepark van Australië.

De wildwaterbaan Thunder River Rapids is geschikt voor bezoekers vanaf twee jaar en wordt door Dreamworld omschreven als 'gematigd spannend'. Op de baan, die ook een vrije val kent, worden snelheden tot 45 kilometer per uur bereikt.