Openbaar aanklagers hebben dinsdag bekendgemaakt dat ze Barry Bennell in een misbruikschandaal in het Britse voetbal verdenken van acht gevallen van aanrandingen.  

De gevallen hebben allemaal betrekking op jongens onder de veertien jaar, zo meldt de BBC. Bennell moet op 14 december voorkomen voor de zaken. 

Diverse spelers kwamen de afgelopen dagen naar buiten met het verhaal dat ze in hun jeugd seksueel zijn misbruikt door Barry Bennell, een jeugdtrainer bij de club Crewe Alexandra.

Deze inmiddels 62-jarige Bennell heeft al drie keer in gevangenis gezeten voor seksueel misbruik van kinderen. 

Bennell zelf ligt sinds vrijdagavond in het ziekenhuis, nadat de politie hem bewusteloos vond in een hotel in de plaats Stevenage in het Engelse graafschap Hertfordshire.

Chelsea

In navolging van de aanklachten tegen oud-voetbaltrainer Barry Bennell doet ook Chelsea onderzoek naar seksueel misbruik. Het onderzoek is gericht op een persoon die in de jaren zeventig in dienst was van de Engelse voetbalclub en inmiddels niet meer leeft, meldt de BBC.

Chelsea heeft contact opgenomen met de FA en de Engelse voetbalbond toegezegd dat alle hulp wordt verstrekt die nodig is bij het bredere onderzoek van de bond.