Een man is maandag in Columbus, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Ohio, ingereden op voorbijgangers en heeft vervolgens een aantal mensen met een mes aangevallen.

Elf mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, melden plaatselijke media.

De dader, volgens CBS News een 20-jarige man van Somalische afkomst, is doodgeschoten door een politieagent die snel ter plaatse was.

De man richtte het bloedbad aan op het terrein van de Ohio State University. Hij was student op de universiteit. Volgens de school gaat het om Abdul Razak Ali Artan. De FBI doet onderzoek naar zijn motief.

Meerdere gewonden bij steekpartij op campus in Ohio
Meerdere gewonden bij steekpartij op campus in Ohio

Afgesloten

De Amerikaanse veiligheidsdiensten hebben de situatie op de campus inmiddels onder controle. Ze zijn in groten getale aanwezig.

Het campusterrein werd na meldingen van schoten direct afgesloten door de politie. Op het terrein klonken sirenes.

De FBI helpt de lokale politie bij het onderzoek zei congreslid Adam Schiff. Volgens hem heeft de aanval alle kenmerken van een terroristische aanslag uitgevoerd door iemand die mogelijk "zelf-geradicaliseerd" is.

De autoriteiten onderzoeken de achtergrond en motivatie van de Somaliër maar kunnen nog niet bevestigen of de man bindingen heeft met een terroristische cel of groepering.