De voormalige Britse jeugdtrainer Barry Bennell, een hoofdverdachte in het onderzoek naar seksueel misbruik bij de Britse voetbalbond, is in bewusteloze toestand opgenomen in het ziekenhuis.

Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd, meldt de BBC maandagmiddag.

De politie trof Bennell vrijdagavond bewusteloos aan in een hotel in de plaats Stevenage in het Engelse graafschap Hertfordshire. 

De Britse voetbalbond maakte afgelopen week bekend een onderzoek in te stellen naar seksueel misbruik in het voetbal. De FA komt in actie naar aanleiding van de getuigenissen van voormalig profvoetballers.

Seksueel misbruik

Diverse spelers kwamen de afgelopen dagen naar buiten met het verhaal dat ze in hun jeugd seksueel zijn misbruikt door Bennell, die als jeugdtrainer werkzaam was bij de club Crewe Alexandra.

De inmiddels 62-jarige Bennell heeft al drie keer in gevangenis gezeten voor seksueel misbruik van kinderen, maar de gevallen van de voetballers zijn allemaal nieuw.

Hulplijn

Andy Woodward, oud-speler van Sheffield United, was de eerste die in het openbaar zijn verhaal deed. Daarna volgden Steve Walters, Chris Unsworth, Jason Dunford en Anthony Hughes.

Een onlangs ingestelde hulplijn leverde meer dan honderd meldingen op. Het waren allemaal meldingen over seksueel misbruik bij voetbalclubs.

Uitbreiding

Donderdag maakte de BBC ook bekend dat het politie-onderzoek naar het misbruik zich zal uitbreiden naar het gebied Greater Manchester, de regio waar zo'n 3 miljoen mensen wonen.

Het onderzoek van de politie richtte zich eerder op de clubs Crewe Alexandra, Blackpool, Manchester City, Stoke, Leeds United en Newcastle United.