Een lawine in de buurt van het Oostenrijkse dorp Obergurgl (Tirol) heeft zaterdagmiddag aan een Nederlandse toerskiër het leven gekost. Twee anderen zijn zwaargewond.

Het slachtoffer maakte volgens omroep ORF deel uit van een groep van tien Nederlanders die op 3.000 meter hoogte werd verrast door de losgekomen sneeuwmassa. Enkelen bleven ongedeerd en konden de reddingsdienst waarschuwen.

Voor een bedolven skiër kwam de hulp te laat. Hij werd na een uur gevonden maar kon niet worden gereanimeerd. Twee anderen raakten zwaargewond, waarvan een persoon aan het hoofd. Beiden zijn per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Innsbruck.

Mogelijk was het gezelschap door het slechte zicht op gevaarlijk, rotsachtig terrein terechtgekomen op de grens met de gemeente Sölden.

De Nederlanders waren nog op weg omhoog toen een sneeuwbank losbrak. De meesten konden zichzelf bevrijden en kwamen er zonder of met lichte verwondingen vanaf.

Aanvankelijk was onduidelijk hoeveel personen betrokken waren bij het ongeluk, maar aan het eind van de middag meldde de politie van Sölden dat er geen vermisten meer zijn.