Een botsing tussen twee passagierstreinen in Iran heeft vrijdag zeker 40 mensen het leven gekost. Het is waarschijnlijk dat het dodental nog verder oploopt, liet de gouverneur van de provincie waar het ongeluk plaatsvond, weten.

Ongeveer honderd passagiers zijn gewond geraakt. Tientallen inzittenden zijn naar ziekenhuizen gebracht, meldden Iraanse media. De meesten van hen hebben lichte verwondingen.

Op tv waren beelden te zien van vier ontspoorde wagons, waarvan er twee in brand stonden. Brandweerlieden probeerden het vuur onder controle te krijgen.

Het ongeluk gebeurde toen een passagierstrein achterop een andere trein botste die stilstond op het spoor vlakbij het station. Waardoor de botsing precies werd veroorzaakt, is nog niet bekend.

Tientallen doden bij botsing tussen twee treinen in Iran
Tientallen doden bij botsing tussen twee treinen in Iran

Helikopter

Omdat het station zo afgelegen ligt, kwam hulp langzaam op gang. In eerste instantie lukte het alleen een helikopter om snel op de plek van het ongeluk te komen, liet een woordvoerder van de Rode Halve Maan weten. Het fatale ongeluk gebeurde in de stad Shahroud, in het noorden van het land.

Het spoorwegnet van Iran verouderde sterk in de periode van economische sancties tegen Iran vanwege het atoomprogramma van het land. De Verenigde Staten en de Europese Unie hieven de sancties op in januari nadat Iran de atoomactiviteiten op grote schaal had teruggeschroefd.