Een gewapende man is donderdagavond bij de Franse stad Montpellier een rusthuis binnengedrongen waar een groot aantal bejaarde monniken wonen. Daarbij is een vrouw om het leven gekomen. 

Agenten troffen in het rusthuis het lichaam aan van de oudere vrouw met meerdere steekwonden aan. De politie werd volgens een bron gewaarschuwd door een persoon die zichzelf kon bevrijden nadat ze door de indringer was vastgebonden.

Speciale eenheden hebben gezocht in het rusthuis. De vermeende dader is daar niet gevonden. Volgens Franse media zou hij gewapend zijn met een kapmes en een afgezaagd jachtgeweer.

De Franse politie heeft tot diep in de nacht de hele omgeving uitgekamd, daar werd ook een helikopter bij gebruikt. Er werd niemand gevonden. De andere monniken en nonnen die in het huis wonen, zijn door de politie in veiligheid gebracht.

Zoekactie naar gewapende man na vondst dode vrouw bij Montpellier
Zoekactie naar gewapende man na vondst dode vrouw bij Montpellier

Aanleiding

In het huis in de gemeente Montferrier-sur-Lez, op zo'n tien kilometer van Montpellier, wonen ongeveer zestig monniken in ruste, die vooral in Afrika hebben gewerkt, en een aantal nonnen.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding is voor het incident. Een betrokkene bij het onderzoek meldt dat het niet om een terroristische daad lijkt te gaan.