De 34-jarige Nederlandse man die in Portugal is opgepakt in verband met de verdwijning van twee Brabantse meisjes, zegt dat hij de politie zelf heeft gebeld.

Dat blijkt uit het politieverhoor, meldt de Portugese krant Correio da Manha. De man werd zaterdagmiddag aangehouden toen de 16-jarige meisjes Femke en Sam werden gevonden in de Portugese stad Albufeira.

De Nederlandse politie herkent zich niet in zijn verklaringen, legde een woordvoerster maandag uit. De tipgever die de politie op het spoor zette naar de meisjes was iemand anders.

De twee meisjes zijn inmiddels weer terug in Nederland. Dat bevestigt de gemeente Bergen op Zoom. Zij zullen gehoord worden door de politie.

Hun ouders schakelden dinsdagavond de politie in toen het tweetal, dat in Bergen op Zoom woont, niet thuis was gekomen. Zij bleken vanaf vliegveld Eindhoven naar de Spaanse stad Málaga te zijn gereisd.

Vermiste tienermeisjes gevonden in Portugal
Vermiste tienermeisjes gevonden in Portugal

De Nederlandse man stelt volgens de Portugese krant dat hij de meisjes vrijdagavond ontmoette. De Portugese politie heeft nog geen mededelingen gedaan over de zaak omdat het onderzoek nog loopt.

Nederland heeft om de uitlevering van de man gevraagd. Hij wordt ervan verdacht dat hij de meisjes heeft onttrokken aan het gezag van hun ouders.