In de Verenigde Staten zijn opnieuw agenten beschoten. In de staten Texas en Missouri werd er op agenten gevuurd terwijl ze in hun patrouillewagen zaten. In het Texaanse San Antonio liep de schietpartij fataal af. 

In St. Louis raakte de agent levensgevaarlijk gewond toen hij in zijn gezicht werd geschoten.

In San Antonio vond een vijftigjarige politieman de dood toen hij door zijn hoofd werd geschoten terwijl hij in zijn auto een bon zat uit te schrijven voor een verkeersovertreding. Een nog onbekende schutter zette zijn auto achter de politiewagen, stapte uit, liep naar de politieauto en haalde de trekker over. Vervolgens boog hij zich de auto in een schoot nogmaals op de agent, aldus de politie van San Antonio.

De autoriteiten hebben geen idee wie er achter de moord zit. Een verband met de man voor wie de agent een bon uitschreef, is niet gevonden.

Verdachte

In St. Louis zat de agent in zijn auto bij een kruispunt toen de schutter in zijn auto langszij reed en het vuur opende. Een verdachte werd later gedood in een schotenwisseling met de politie. Toen agenten de man zagen sloeg hij op de vlucht. Niet veel later kwam het tot een vuurgevecht.

De incidenten vertonen gelijkenis met eerdere aanvallen op agenten dit jaar in Texas en Louisiana. Tot nog toe zijn in de Verenigde Staten in 2016 zeker 57 agenten gedood door kogels, 68 procent meer dan vorig jaar.