Tientallen mensen gewond door zelfverbranding in bank Melbourne

Zeker 27 mensen zijn vrijdag gewond geraakt toen een man zichzelf in brand stak in een grote bank in Melbourne. Het vuur veroorzaakte een grote explosie.

Zes van hen er slecht aan toe. Het was druk in de bank toen de man zichzelf in brand stak.

De 21-jarige dader liep de Commonwealth Bank binnen in de buitenwijk Springvale met een voorwerp vol brandbare stof. Nadat hij zichzelf in brand had gestoken, vulde de ruimte zich in enkele seconden met dikke zwarte rook en vlammen.

Voorbijgangers schoten te hulp en probeerden de vlammen te blussen. Zij hielpen ook de bezoekers en het personeel van de bank, die in paniek waren, naar buiten. Onder de aanwezigen bevonden zich ook kinderen en bejaarden.

Onduidelijk motief

Het is niet duidelijk wat de explosie zou hebben veroorzaakt. De politie stelt dat het een klein wonder is dat er vooralsnog geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Het is onduidelijk wat het motief van de man was. De politie kan ook nog niet zeggen of het een terreurdaad was. De politie heeft de zwaargewonde vermoedelijke dader aangehouden.

Islamitische Staat

Islamitische Staat riep volgelingen eerder dit jaar op om aanslagen in Australië te plegen om angst te zaaien. Sindsdien is de bewaking op grote toeristische locaties en in grote steden verscherpt.

IS heeft eerder deze week de oproep herhaald in een propagandafilm die op internet is verspreid.

Lees meer over:
Tip de redactie