Saban B. ook in hoger beroep veroordeeld tot ruim zeven jaar cel in Turkije

Saban B. is definitief veroordeeld tot een straf van zeven jaar en negen maanden cel. Het gerechtshof in Istanbul veroordeelde B. wegens vrouwenhandel en deelname aan een criminele organisatie.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) is blij met deze ontwikkeling. ''Het recht krijgt hiermee zijn loop", zegt Herman Bolhaar, voorzitter van het College van procureurs-generaal. ''Het besluit van de Turkse rechter is een enorme opsteker voor de slachtoffers van Saban B."

Saban B. werd in 2010 door het hof in Arnhem bij verstek veroordeeld. Hij was toen al tijdens een week verlof ontsnapt naar Turkije.

Omdat de Turken geen onderdanen uitleveren, heeft Nederland zich daarna ingezet om hem in Turkije achter de tralies te krijgen. Het Nederlandse OM heeft het Turkse OM het verzoek gedaan om de straf die hij in Nederland moest uitzitten alsnog daar uit te laten zitten.

Uitbuiting

De bende van Saban verdiende miljoenen aan de grootschalige uitbuiting van vrouwen in de Amsterdamse prostitutie, vooral op de Amsterdamse wallen.

De bendeleden gebruikten grof geweld tegen de slachtoffers tot en met het "brandmerken" van de slachtoffers in de vorm van tatoeages.

Lees meer over:
Tip de redactie