Zeker 52 doden bij bomaanslag Pakistaanse gebedsplaats

Bij een explosie bij een Pakistaanse gebedsplaats in het zuidwesten van Pakistan zijn zaterdag zeker 52 mensen om het leven gekomen. Meer dan honderd mensen raakten gewond.

De ontploffing vond plaats bij de afgelegen Shah Noorani gebedsplaats, honderd kilometer ten noorden van de havenstad Karachi, melden lokale media. Op het moment van de explosie waren honderden gelovigen aanwezig die in een soort trance een dans uitvoerden.

De bomaanslag is in een verklaring opgeëist door Islamitische Staat, maar er betsaat twijfel over eerdere claims van aanslagen in het land. Het is niet duidelijk of de aanslag het werk was van een zelfmoordterrorist of dat een verstopt explosief afging.

Tientallen gewonden zijn overgebracht naar de nabijgelegen steden Hub en Karachi, meldt een reddingswerker. Verwacht wordt dat het dodenaantal nog verder oploopt.

In de staat Baluchistan, waar het incident plaatsvond, vinden vaak aanslagen plaats. Door de provincie loopt een belangrijke transport- en handelsroute tussen Pakistan en China.

Lees meer over:
Tip de redactie