Syrische leger herovert delen in westen Aleppo

Het Syrische leger heeft zaterdag het westerse district Dahiyet al-Assad in Aleppo heroverd. De gebieden waren juist in de afgelopen weken ingenomen door rebellen. 

Net als een rebellenleider heeft ook de Syrische staatstelevisie de herovering gemeld. De regeringstroepen zouden het dorp Minyan en nabijgelegen posities hebben bezet. 

Zakaria Malahifji, politiek leider van de Fastaqim rebellengroep in Aleppo, bevestigt de opmars van het leger. "Wanneer het regime de macht grijpt heeft dat natuurlijk een negatief effect, maar er is vastberadenheid onder de rebellen. Hopelijk verandert de situatie in de komende dagen."

In de afgelopen week veroverde het Syrische leger ook een belangrijk district en nabijgelegen heuvels in het zuidwesten van Aleppo. 

Grondoffensief

Aleppo is al jaren verdeeld in het door de regering bezette westen en het oosten, dat in handen is van de rebellen. In het gebied wonen volgens de VN zo'n 275.000 mensen.

Syrische regeringstroepen startten vorige maand na een periode van hevige luchtaanvallen een grondoffensief in het oosten van Aleppo. Zij worden hierin gesteund door de Russen. Op 28 oktober begonnen de rebellen en Islamitische millitanten op hun beurt een aanval in een poging de opmars van het leger te stoppen.

Lees meer over:
Tip de redactie