De bestuurder van de tram waarmee woensdag een dodelijk ongeluk gebeurde, is donderdag op borgtocht vrijgelaten. De bestuurder werd na het ongeluk aangehouden op verdenking van doodslag. 

De man is in ieder geval op vrije voeten tot het onderzoek naar het ongeluk in mei voortgezet wordt. Vermoed wordt dat de bestuurder met te hoge snelheid heeft gereden en heeft nagelaten om bij een bocht te remmen, meldt Sky News.

De tram raakte van de rails en kantelde. Volgens ooggetuigen schoof het vervoersmiddel nog enkele meters na het kantelen door op het wegdek. 

Onderzoekers hebben in ieder geval vastgesteld dat er met 'significant hogere snelheid' werd gereden dan gebruikelijk is. Ook wordt nog onderzocht of de bestuurder in slaap gevallen is. De regenachtige weersomstandigheden kunnen ook van invloed zijn geweest op het ongeluk. 

Momenteel is de politie nog bezig met de identificatie van de dodelijke slachtoffers. Ook wordt er op de plek van het onderzoek donderdag de hele dag nog onderzoek verricht. Naast zeven dodelijke slachtoffers vielen zeker vijftig gewonden bij het tramongeluk.