Het Australische pretpark Dreamworld sluit de wildwaterattractie waarin vorige maand vier mensen om het leven kwamen definitief.

Twee mannen en twee vrouwen kwamen 25 oktober om het leven toen zij uit het vaartuig vielen en vast kwamen te zitten. Het ongeluk gebeurde op de transportband waarop de bootjes worden verplaatst nadat bezoekers zijn ingestapt. De slachtoffers waren dertigers en veertigers.

De directeur van het pretpark zegt dat de attractie 'Thunder River Rapids' gesloten blijft uit respect voor de slachtoffers en hun families. "Het is de enige respectvolle maatregel die we kunnen nemen", liet zij woensdag in een verklaring weten.

Het pretpark werd meteen na het fatale ongeluk gesloten. Een ingenieursbureau is een extern onderzoek gestart naar alle attracties in Dreamwold, gelegen in de stad Gold Coast. Het pretpark zelf voert een interne herziening uit naar elke attractie.

Stroomversnellingen

Dreamworld zal niet opnieuw de deuren openen voordat alle onderzoeken zijn afgerond, liet de directeur weten.

Doden door ongeluk in wildwaterbaan Australië
Doden door ongeluk in wildwaterbaan Australië

In de Thunder River Rapids konden mensen met snelheden tot 45 kilometer per uur door turbulente stroomversnellingen varen. De attractie is 34 jaar oud en populair bij pretparkbezoekers.