Tussen de flatgebouwen in de Japanse stad Fukuoka is een dinsdag een enorm gat in de weg ontstaan. Het zogeheten zinkgat heeft volgens Japanse media een doorsnede van zeker enkele tientallen meters.

Op televisiebeelden is te zien hoe het gat steeds groter wordt en onder meer een verkeerslicht opslokt. De krater ontstond mogelijk door werkzaamheden in de omgeving. Bouwvakkers zijn er bezig met het verlengen van een metrolijn.

Hoewel voor zover bekend niemand gewond raakte, veroorzaakte het bezwijken van de weg wel veel overlast. Zo viel de stroom uit bij zo'n achthonderd huishoudens in de zuidelijk gelegen stad.

De weg zakte 's morgens vroeg om 5.15 uur (lokale tijd) in op een kruispunt vlak bij een station. Rond 9.00 uur was het gat al twintig meter in omtrek toegenomen, aldus The Japan Times

De politie heeft mensen in de omgeving opdracht gegeven om een veilig heenkomen te zoeken. Ook zijn de wegen afgesloten. Fukuoka is de op vijf na grootste stad van Japan en telt ruim anderhalf miljoen inwoners.

Enorm zinkgat in Japanse stad Fukuoka
60
Enorm zinkgat in Japanse stad Fukuoka