Vrouw raakt zwaargewond bij pompoenlanceerwedstrijd in VS

Een 39-jarige vrouw is zondag zwaargewond geraakt bij een wedstrijd waarbij pompoenen met een kanon in de lucht worden geschoten in de Amerikaanse staat Delaware.

De vrouw werd in het dorp Bridgeville geraakt door een luik van een kanon toen het kanon om onbekende reden explodeerde bij de lancering van een pompoen, meldt ABC News. Een 56-jarige man werd ook geraakt, maar is niet in levensgevaar.

Volgens een getuige was het losgeschoten onderdeel zo groot als een autodeur. De organisatie had netten gespannen om de toeschouwers heen, maar de man en vrouw stonden niet achter die netten, maar naast de kanonnen. De organisatie wilde niet zeggen of het tweetal ook aan de competitie deelnam.

In Bridgeville trok de wedstrijd tientallen deelnemers met zelfgemaakte kanonnen. Het afschieten van pompoenen is een bekende traditie op evenementen in rurale gedeelten van de VS en Canada in de herfst. Vaak worden de pompoenen afgeschoten in de richting van hooibalen of sloopauto's. 

Een aantal pompoenlanceerwedstrijden heeft de laatste jaren moeite om doorgang te vinden omdat verzekeraars de evenementen niet meer willen verzekeren.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie