De politie is zondag uitgerukt na een melding over rellen in een gevangenis in de Engelse plaats Bedford.

Zeker tweehonderd gevangen zouden een deel van de inrichting bezet houden, meldt de BBC. Er zouden ook explosies zijn gehoord.

De Britse Dienst Justitiële Inrichtingen liet in de nacht van zondag op maandag weten dat de situatie weer onder controle is. Volgens een woordvoerder is ingegrepen door speciaal getrainde bewakers en medewerkers van de hulpdiensten. Buiten de gevangenis stonden meerdere ambulances en brandweerauto's klaar. 

Tijdens de onrust zouden geen gevangenismedewerkers gewond zijn geraakt. Wel liepen twee gedetineerden lichte verwondingen op.

Brandstichting

De rel zou 's middags zijn begonnen, toen gevangenen de wapenstokken grepen van bewakers. Ook zou naar verluidt brand zijn gesticht en werden kantoren geplunderd. Op beelden op sociale media is te zien dat meerdere gevangen door de gangen van het complex lopen.

De gevangenis in Bedford is omstreden. Gedetineerden verklaarden eerder dit jaar tegenover onderzoekers dat drugs er makkelijker te bemachtigen zijn dan beddengoed en kleren. Ook zou sprake zijn van een personeelstekort.