De 45-jarige Amerikaan Todd Kohlhepp die een vrouw maandenlang heeft vastgehouden in een container heeft zondag tegenover de politie zeven moorden bekend. Dat meldt AP.

De politie trof de vermiste Kala Brown (30) vrijdag levend, maar hevig getraumatiseerd aan op het erf van de verdachte in het stadje Woodruff in de Amerikaanse staat South Carolina. Brown was samen met haar vriend Charles Carver (32) sinds 31 augustus vermist.

Na een zoektocht bleek dat het lichaam van Carver begraven lag op het erf. Volgens Brown had Kohlhepp hem voor haar ogen doodgeschoten.

Kohlhepp heeft de onderzoekers gewezen op twee andere graven op zijn terrein. Ook vertelde hij dat hij verantwoordelijk was voor een fatale schietpartij in een motorwinkel in Chesnee in 2003. Vier mensen kwamen daarbij om het leven, aldus verschillende Amerikaanse media.

Brown, die maandenlang "als een hond" vastgebonden zat in de container en overleefde doordat ze af en toe te eten kreeg, vertelde bij haar ontdekking dat in totaal vier lichamen begraven lagen op het erf. 

Misbruik

De politie doorzoekt het land van Kohlhepp, dat een grootte van ongeveer veertig hectare heeft, nog steeds. Tot nu toe is alleen het lichaam van Carver gevonden.

De politie kwam vrijdag uit bij Kohlhepp na een tip had over het vermiste stel. Kohlhepp, die makelaar is, werd aangehouden en zit nog vast.

Kohlhepp zat eerder een celstraf uit voor seksueel misbruik. Hij verkrachtte op zijn vijftiende een veertienjarig meisje.