Koning Willem-Alexander voorspelt dat Nederland en Australië samen in de wereld "veel kunnen betekenen". De koning denkt dat beide landen ook de komende eeuwen "heel goed gaan samenwerken". 

Het koningspaar heeft vrijdagmiddag in Brisbane het staatsbezoek aan Australië afgesloten. Samen met koningin Máxima is de koning hij doorgereisd naar Wellington, waar maandag een staatsbezoek begint aan Nieuw-Zeeland.

Slotstuk van het bezoek aan Australië was een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in de deelstaat Queensland. In zijn dankwoord aan het einde van de bijeenkomst blikte Willem-Alexander kort terug op het vijfdaagse verblijf in Australië dat hij bestempelde als een aaneenschakeling van hoogtepunten.

De bijeenkomsten met de in Australië wonende Nederlanders, achtereenvolgens in Perth, Sydney en Brisbane waren zeer bijzonder geweest, aldus de koning.

Aanleiding voor de visite was het gedeelde verleden van Nederland en Australië. Het had alleen zin om daarbij stil te staan als er ook toekomst is in de relatie, aldus de koning.