In Des Moines, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Iowa, zijn dinsdagnacht (lokale tijd) twee agenten doodgeschoten. Dinsdag aan het eind van de ochtend werd een verdachte gearresteerd. 

De arrestant is de 46-jarige witte Amerikaan tegen wie al snel na de dood van de agenten een arrestatiebevel werd uitgevaardigd. Hij is een bekende van de politie. Volgens de politie is het waarschijnlijk dat de man alleen handelde.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd eerst een agent doodgeschoten achter het stuur van zijn patrouille-auto. Toen er zo'n twintig minuten later versterking kwam, werd een tweede agent neergeschoten. Hij overleed onderweg naar het ziekenhuis. De politie spreekt van een "hinderlaag". 

Een woordvoerder van de politie meldt dat de neergeschoten agenten "niets verkeerd deden" en dat er geen interactie was met de dader(s) voor de schietpartij.

Zoekactie 

Als gevolg van de zoekactie bleven scholen in de buurt van de schietpartij woensdag dicht. Onderwijzers werd gevraagd niet naar hun werk te gaan. 

Schietincidenten Iowa

Schietincidenten Iowa

Politiegeweld

Het geweld door en tegen politieagenten in de Verenigde Staten ligt de laatste jaren onder een vergrootglas. In Baton Rouge in Louisiana werden in juli van dit jaar ook agenten in een hinderlaag gelokt. Ze werden neergeschoten toen ze op een melding van een schietpartij afkwamen. In diezelfde maand schoot een sluipschutter vijf agenten dood in de Texaanse stad Dallas.