De Franse overheid is woensdagochtend begonnen met de evacuatie van zo'n 1.500 minderjarige migranten uit het vluchtelingenkamp in Calais. De 'jungle' werd de afgelopen weken geheel afgebroken en bijna geheel ontruimd.

De kinderen worden over opvangkampen in heel Frankrijk verspreid. Volgens de Franse krant Le Figaro is niemand naar Groot-Brittannië overgebracht, wat veelal de gewenste eindbestemming was van de migranten. 

De Franse opvangorganisatie die de kinderen over het land verdeelt, meldt dat de evacuatie van de minderjarigen enkele dagen kan duren. In speciale opvangkampen zijn wel medewerkers van de Britse immigratiediensten aanwezig.

Video: Evacuaties uit 'Jungle' van Calais

Resten

Maandag werden de laatste resten van het kamp in Calais afgebroken. In totaal werden zo'n zesduizend mensen elders ondergebracht. Het was niet de eerste keer dat de Franse overheid het grotendeels illegale kamp met de grond gelijkmaakte.

De vijftienhonderd alleenreizende kinderen werden vorige week ondergebracht in tijdelijke containerwoningen in Calais, van waaruit ze met bussen worden vervoerd. Vorige week berichtten media dat nog zo'n tweehonderd kinderen die geen onderdak hadden gekregen door het kamp zwierven.