Opnieuw Nederlander opgepakt voor plofkraken Essen

Een vierde Nederlander is opgepakt voor een dubbele plofkraak in het Duitse Essen in februari. Hij wist toen te ontkomen, terwijl drie handlangers werden gearresteerd.

Vorige week liep de 23-jarige man in Nederland alsnog tegen de lamp. De man zit vast en wordt mogelijk uitgeleverd, aldus de Duitse politie.

De vier lieten vrijwel tegelijk op twee verschillende plekken in Essen geldautomaten ontploffen. Drie van hen werden vlak erna betrapt. Ze waren gevlucht naar een nabijgelegen huis van een vriend. Daar telden ze de buit, die enkele honderdduizenden euro's zou bedragen.

Volgens Duitse media vonden agenten ze door simpelweg de benzinelucht van de vluchtscooters te volgen.

Sporen

De vierde plofkraker vluchtte via het raam en wist Nederland te bereiken, maar volgens de politie had hij "sporen achtergelaten", waardoor de agenten wisten om wie het ging. Hij wordt ook verdacht van een plofkraak in de buurt van Frankfurt en van de diefstal van een Audi R6. Plofkrakers gebruiken die snelle wagen vaak als vluchtauto.

De drie handlangers kregen in augustus celstraffen opgelegd tot zes jaar en acht maanden. Zij waren afkomstig uit Utrecht.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie