De Roemeense politie heeft zaterdag de voortvluchtige Nederlander Sooi de C. aangehouden. Het voormalige No Surrender-lid werd gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op een 27-jarige man in Molenschot.

Dat meldt de politie zaterdagmiddag. De arrestatie kwam tot stand na een samenwerking tussen de Roemeense en de Nederlandse autoriteiten.

De verdachte stond op de Nationale Opsporingslijst en er werd tevens een Europees arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. 

Het Openbaar Ministerie denkt dat hij de schutter was bij de moord op Hugo van Houten uit Capelle aan de IJssel. Het slachtoffer werd op 17 augustus 2015 doodgeschoten vlak bij het Brabantse vakantiepark Linberg. 

Volgens de politie was het mogelijk een afrekening in het criminele circuit. Zowel De C. als het slachtoffer waren lid van motorbende No Surrender.

Afgelopen maandag maakte de politie bekend dat er een beloning was uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de arrestatie van De C. Daarop kwamen negen tips binnen. Uiteindelijk is de man opgespoord door 'tactisch recherchewerk', aldus de politie. Zijn uitlevering aan Nederland wordt in gang gezet.