Explosie bij Duitse BASF-fabriek eist vierde leven

Het dodental door de explosie op het fabrieksterrein van BASF in het Duitse Ludwigshafen bijna twee weken geleden is gestegen tot vier.

Het Duitse chemieconcern maakte zaterdag bekend dat nog een lid van de bedrijfsbrandweer is overleden aan zijn verwondingen. Woensdag wordt hij met een minuut stilte herdacht.

Politie en het openbaar ministerie justitie bevestigden het overlijden van de 33-jarige man, die al die tijd op de intensive-care lag. Volgens BASF worden er nu nog zes mensen met ernstig letsel in het ziekenhuis verpleegd. Vijf van hen zijn in dienst van het bedrijf.

Bestuursvoorzitter Kurt Bock sprak zijn medeleven uit met de nabestaanden. "Het raakt me diep dat nog een medewerker is overleden. Heel BASF treurt."

De ontploffing en daaropvolgende brand op het havencomplex hadden al drie levens geëist. Twee van de omgekomen slachtoffers waren brandweerlieden, de derde een bemanningslid van een afgemeerde tanker. Daarnaast waren nog dertig gewonden te betreuren, verscheidene waren er slecht aan toe.

Pijpleiding

De onderzoekers die de toedracht van het ongeluk proberen te achterhalen, vermoeden dat een medewerker van een externe firma een verkeerde pijpleiding heeft gekozen met zijn slijptol. De man raakte zwaargewond.

Het bedrijf sprak vorige week tegen dat de explosie een gevolg is van bezuinigingen binnen het bedrijf. BASF houdt vol dat al het onderhoud volgens het normale schema wordt uitgevoerd.

Bekijk beelden van de brand:

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie