De drie aardbevingen in Midden-Italië van woensdagavond hebben geen dodelijke slachtoffers geëist. Desondanks is de schade aanzienlijk.

Meerdere huizen en gebouwen zijn ingestort of vertonen scheuren in de regio's Umbrië, Marchia en Lazio. Honderden mensen mogen vanwege de schade niet terug naar huis.

Vier mensen liepen flinke verwondingen op en tientallen anderen raakten lichtgewond. Reddingswerkers hebben verschillende mensen die vastzaten in huis weten te bevrijden.

Verschillende steden hebben een noodverblijf voor slachtoffers ingericht, maar velen moesten de nacht in de stromende regen doorbrengen omdat het voor de autoriteiten te laat was om nog voor noodvoorziening te zorgen.

Duizenden mensen brachten uit voorzorg de nacht in hun auto door. In de regio heerst angst na de verwoestende aardbeving op 24 augustus in dezelfde regio, waarbij bijna driehonderd mensen om het leven kwamen.

Op donderdag blijven veel scholen uit voorzorg gesloten. Meerdere ziekenhuizen zijn gedeeltelijk geëvacueerd vanwege de schade.

Video: Drie aardbevingen treffen Midden-Italië

Drie aardbevingen treffen Midden-Italië
Drie aardbevingen treffen Midden-Italië

Breuklijnen

In een periode van twee uur vonden drie bevingen plaats op een diepte van ongeveer tien kilometer. De eerste beving had een magnitude 5.4, waarop veel mensen hun huis ontvluchtten. De tweede was met een magnitude van 6.1 krachtiger. Enkele uren later volgde nog een naschok van 4.9.

Seismologen vermoeden dat de nieuwe bevingen een gevolg zijn van de ramp in augustus. Italië bevindt zich op twee breuklijnen. Hierdoor wordt het land vaker getroffen door bevingen.