In centraal Italië hebben zich woensdagavond opvolgend drie aardbevingen voorgedaan. De zwaarste beving had een kracht van 6.1 magnitude en volgde op een eerdere beving met een magnitude van 5.5.

Volgens het Amerikaans geologisch instituut USGS vonden de bevingen op een diepte van ongeveer tien kilometer plaats. De eerste schok deed zich rond 19.30 voor. Tussen de drie bevingen zat elk ongeveer twee uur. De derde beving had een magnitude van 4.9.

Volgens een Italiaans persbureau is een persoon om het leven gekomen. Dit is nog niet bevestigd. Vier mensen zijn zwaargewond geraakt. Premier Matteo Renzi laat weten dat hij contact heeft met de hulpdiensten.  

Het epicentrum van de bevingen zou liggen in Visso, op zo'n 100 kilometer van de plaats Perugia. De schokken konden tot in Rome worden gevoeld. Volgens Italiaanse media zouden bewoners in paniek de straat op gegaan zijn. Als gevolg van de bevingen zouden enkele dorpen rondom het epicentrum momenteel zonder stroom zitten. 

Op de Italiaanse televisie zijn verder beelden van beschadigde gebouwen te zien, onder andere in het dorp Visso. Daar zouden ook enkele gebouwen helemaal zijn ingestort. De scholen blijven daar naar verluidt donderdag dicht. Ook zijn enkele wegen afgesloten. 

Beving Amatrice

Aardbevingen van deze omvang kunnen behoorlijke schade aanrichten. Op 24 augustus werd Italië nog getroffen door een zware aardbeving met een magnitude van 6.2. Daarbij kwamen zeker 297 mensen om het leven en raakten vijfduizend mensen hun huis kwijt. Vooral in de dorpen Amatrice, Pescara del Tronto en Accumoli stortten heel veel huizen in.

Sinds die beving zijn er in de regio geregeld naschokken gevoeld. Italië bevindt zich op twee breuklijnen. Hierdoor wordt het land vaker getroffen door bevingen.

Eerste beelden van de schade

Drie aardbevingen treffen Midden-Italië
Drie aardbevingen treffen Midden-Italië

Locatie aardbeving