De trein die afgelopen vrijdag ontspoorde in Kameroen, waardoor zeker 79 mensen het leven verloren, reed veel te hard, maar was niet overvol, volgens de directeur van de betrokken spoorwegmaatschappij.

"Wat we kunnen zeggen is dat de trein toen die het station in Eseka naderde, veel te hard reed", zegt voorzitter van Bollore Africa Railways, Eric Melet. Treinmaatschappij Camrail, de maatschappij die de treinrit uitvoerde,  is onderdeel van Bollore.

De trein reed volgens Melet 80 kilometer per uur toen het station in zicht was, terwijl de normale snelheid die de trein zou moeten hebben op dat punt ongeveer de helft lager zou moeten liggen.

Hij bevestigde dat de maatschappij het aantal wagons voor de rit had verdubbeld naar zestien met toestemming van lokale autoriteiten. Volgens hem was de trein vol, maar niet overvol, zoals eerder werd beweerd.

Naast de 79 doden vielen bij de treinramp ook ten minste 428 gewonden. De trein reed naar de hoofdstad Yaoundé vanaf de havenstad Douala en ontspoorde bij Eseka op ongeveer 120 kilometer van de hoofdstad.

Video: Mensen rouwen om slachtoffers treinongeluk Kameroen

Mensen rouwen om slachtoffers treinongeluk Kameroen
Mensen rouwen om slachtoffers treinongeluk Kameroen