Op de derde dag van het staakt-het-vuren in de Syrische stad Aleppo overheerst de rust in de belegerde stad. Medische evacuaties en de levering van hulpgoederen hebben echter nog altijd niet kunnen plaatsvinden.

Dat meldde het in Engeland gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat zich op getuigen ter plaatse baseert. De Verenigde Naties zei eerder dat ze vrijdag wilden beginnen met medische evacuaties uit de stad. De situatie was vrijdag te onveilig om deze uit te voeren. 

De gevechtspauze, die eenzijdig door Rusland is afgekondigd, duurt in totaal vier dagen en is donderdag ingegaan. Rebellen weigeren hun wapens tijdelijk neer te leggen, omdat dat volgens hen de situatie voor de achterblijvers in Aleppo niet verzacht. Ze denken ook dat het een list is om politieke tegenstanders uit de stad te halen.

Video: De destructie van Aleppo in beeld

Het Syrische leger en Rusland hebben inwoners van de stad en rebellen opgeroepen om de stad via speciale corridors te verlaten en hebben een veilige doorgang beloofd. Weinig mensen lijken daar echter gebruik van te maken.