Door extremist neergeschoten Duitse agent overleden

De Duitse politieman die woensdag door een zogenoemde Rijksburger in Beieren werd neergeschoten, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken. Dat heeft de politie donderdag meegedeeld.

Het overlijden was woensdag door de politie vroegtijdig gemeld, maar "hij is nu daadwerkelijk gestorven", zei een woordvoerder.

De 32-jarige agent maakte deel uit van een speciale eenheid die woensdag bij de 49-jarige man wapens in beslag wilde nemen. Toen de agenten dat kenbaar maakten, begon de man meteen te schieten.

De dader, die bekendstond als een jager met 31 geweren en pistolen in zijn bezit, kon uiteindelijk worden aangehouden. Zijn wapen- en jachtvergunning was ingetrokken omdat hij niet meer te vertrouwen was.

Video: Door extremist neergeschoten Duitse agent overleden 

Duitse Rijk

Reichsbürger (Rijksburgers) zijn mensen die de Bondsrepubliek Duitsland niet erkennen. Ze gaan uit van het Duitse Rijk en zijn grenzen van 1937, toen Hitler aan de macht was. Ze wijzen de democratie af en ontkennen dikwijls de Holocaust. De overheid schat het aantal van deze rechtsextremisten op enkele honderden.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie