Duikers bergen lichaam bij BASF-fabriek Duitse plaats Ludwigshafen

Duikers van de Duitse politie hebben twee dagen na de explosie bij de BASF-fabriek in Ludwigshaven een lichaam geborgen.

Dat meldt de politie woensdag. De duikers troffen het lichaam aan in een havenbekken bij de fabriek.

Bij de explosie van maandag kwamen twee medewerkers van de bedrijfsbrandweer van BASF om het leven. Een derde medewerker werd nog vermist. Of het gevonden lichaam de vermiste medewerker is, is niet bekend, laat een politiewoordvoerder weten.

Vrees

"Helaas moeten we ervan uitgaan dat onze vrees werkelijkheid is geworden en dat we een derde dode te betreuren hebben", zei BASF-bestuurslid Margret Suckale.

De slachtoffers van het ongeluk werden woensdag herdacht met een minuut stilte. In totaal raakten bij de explosie in het chemieconcern meer dan twintig mensen gewond.

Kritiek

In de nasleep van het ongeval op het grootste productiecomplex van het chemieconcern groeit de kritiek op topman Kurt Bock. Hij heeft tot dusver publiekelijk niets van zich laten horen, ondanks de enorme media-aandacht voor de ramp op de Rijnoever.

Bock liet het bij een interne brief aan het personeel waarin hij zijn medeleven uitsprak en stelde dat "veiligheid de hoogste prioriteit heeft".

"Ik durf het niet te zeggen waarom hij zich nog niet in het openbaar heeft vertoond om even mee te delen dat er iets verschrikkelijks is gebeurd en dat BASF er alles aan doet herhaling te voorkomen", aldus Oliver Schwarz, aandelenanalist van Warburg Research. "Bock is tenslotte het gezicht van BASF."

Bekijk beelden van kort na de explosie

Lees meer over:
Tip de redactie