Nederlandse zuurgooier Jelle F. vecht gevangenisstraf aan

De Nederlandse 'zuurgooier' Jelle F., die vorige week in Brussel werd veroordeeld tot achttien jaar cel, gaat in hoger beroep. Dat meldt zijn advocaat Sven Mary woensdag.

De 41-jarige man overgoot in februari 2015 een schoonmaakster met zwavelzuur in een Delhaize-supermarkt in Antwerpen. Hij had de supermarktketen in de maanden daarvoor afgeperst en gedreigd met een zuuraanval.

Het willekeurig gekozen slachtoffer raakte ernstig gewond aan haar gezicht, arm en hand bij het incident. De 53-jarige vrouw blijft blind aan haar linkeroog. F. moet haar een schadevergoeding van bijna 5 ton betalen en aan Delhaize ruim 2 miljoen euro.

De Nederlander kreeg van de rechter boven op zijn celstraf tien jaar tbs. Hij werd veroordeeld voor afpersing en poging tot moord.

F. wilde naar eigen zeggen wraak nemen op de maatschappij. Hij was verbitterd nadat hij zijn baan was kwijtgeraakt en in geldnood kwam. De man vluchtte na de aanval maar werd in maart 2015 bij een routinecontrole in de buurt van Parijs opgepakt en daarna aan België uitgeleverd.

Lees meer over:
Tip de redactie