Verdachte bomaanslagen New York voor het eerst voor de rechter

De man die ervan wordt beschuldigd in september in New York en New Jersey bommen te hebben neergelegd die tientallen mensen verwondden verscheen donderdag voor het eerst voor de rechter in de staat New Jersey.

De 28-jarige Ahmad Khan Rahimi was niet aanwezig in de rechtbank in de stad Elizabeth, maar was te zien via een videoverbinding met een ziekenhuis. Daar herstelt hij van de schotwonden die hij opliep bij een schietpartij met de politie voorafgaand aan zijn arrestatie.

Rahimi stond terecht voor poging tot moord vanwege de schietpartij. Hij pleitte onschuldig te zijn, maar liet verder weinig los. De zitting duurde slechts enkele minuten.

Video: Politie pakt verdachte bomaanslagen New York op na schietpartij

Explosies

De rechtszaak vanwege de explosies op 17 september in New York en New Jersey volgt op een later moment. Rahimi wordt ervan verdacht dat hij een explosief heeft laten afgaan in de wijk Chelsea in de stad New York waarbij 31 mensen gewond raakten. Op 27th Street werd een tweede explosief gevonden; een snelkookpan met draden. 

Ook wordt hij beschuldigd van het laten afgaan van een bom in Seaside Park in New Jersey vlak bij een loopevenement voor een goed doel.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie