Donald Trump is zondag (lokale tijd) vol in de aanval gegaan in de aanloop naar zijn tweede debat met Hillary Clinton. De Republikeinse presidentskandidaat gaf vlak voor het debat een persconferentie met vrouwen die Bill Clinton beschuldigen van seksueel wangedrag.

"Deze vier moedige vrouwen hebben gevraagd of ze hier mochten zijn", zei Trump, die tussen de vrouwen zat aan een lange tafel. "Het was een eer om ze te helpen."

De vrouwen die bij de persconferentie aanwezig waren zijn Paula Jones, die in 1999 Bill Clinton beschuldigde van ongewenste intimiteiten en die zaak schikte met Clinton, Juanita Broaddrick, die al eerder claimde dat Clinton zich in 1978 aan haar vergreep en Kathleen Willey, een voormalige werknemer van het Witte Huis die beweert dat Bill Clinton haar in 1993 heeft betast.

Video: Trump houdt persconferentie met vermeende slachtoffers Bill Clinton

Trump houdt persconferentie met vermeende slachtoffers Bill Clinton
76
Trump houdt persconferentie met vermeende slachtoffers Bill Clinton

Clinton

Tijdens de bijeenkomst werd hard uitgehaald naar het echtpaar Clinton."Donald Trump heeft misschien wat slechte dingen gezegd, maar Bill Clinton heeft me verkracht en Hillary Clinton heeft me bedreigd", zei Juanita Broaddrick.

Trump ligt zelf onder vuur vanwege zijn vulgaire uitspraken over vrouwen. Hij hamert er sindsdien doorlopend op dat ex-president Bill Clinton, de echtgenoot van Hillary, zich veel erger heeft misdragen. "Bill Clinton heeft echt vrouwen misbruikt", stelde Trump in de video waarin hij excuses aanbood voor zijn eigen uitlatingen.