De Britse politicus Steven Woolfe van UKIP is zondag ontslagen uit het ziekenhuis in Straatsburg. Hij werd daar donderdag naartoe gebracht nadat hij gewond was geraakt bij een vechtpartij met een partijgenoot.

Woolfe is naar huis om daar te herstellen, liet een woordvoerder van UKIP weten aan de Britse zender Sky. Woolfe is een van de favorieten om de nieuwe leider van de Britse onafhankelijkheidspartij te worden.

De 49-jarige Europarlementariër heeft tijdens een persoonlijke gesprek met een collega een of meerdere klappen gehad van een collega. Woolfe zakte in elkaar nadat hij de ruimte had verlaten.

Diezelfde avond liet hij weten zich "prima" te voelen. "Er is geen sprake van een bloedstolsel in mijn hersenen."

Beraad

Farage, Woolfe en de 22 andere partijleden waren uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Europese Parlement in Straatsburg om de crisis in de partij en alle bijbehorende ontwikkelingen te bespreken. Daar liepen de gemoederen hoog op.

Dinsdag trad Diane James al na achttien dagen af als nieuwe leider van de partij, waarna oud-leider Farage weer tijdelijk terugkeerde. Woolfe stelde zich woensdag kandidaat voor het leiderschap.