Bij een schietpartij bij een tramstation in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem zijn zeker twee doden en vier gewonden gevallen.

Israëlische autoriteiten spreken van een terroristische aanslag. Een Palestijnse man zou het vuur hebben geopend vanuit een auto op mensen die stonden te wachten op de tram.

Vervolgens schoot de politie de man dood na een achtervolging met motoren, meldt The Times of Israel. Twee van de gewonden lagen in kritieke toestand in het ziekenhuis en zijn overleden aan hun verwondingen, meldt AFP.

De schietpartij vond plaats in het gebied Givat Hatachmoshet, op de grens van een wijk waar veel Palestijnen wonen.

Islamist

De dader was naar verluidt een 39-jarige inwoner van Oost-Jeruzalem die woensdag was veroordeeld voor vier maanden cel voor het aanvallen van een politieagent.

Palestijnse bronnen melden aan de Israëlische krant Haaretz dat de dader lid was van een islamitische beweging. In de afgelopen twee weken was hij vijf keer opgepakt.

Video: Gewonden schietpartij Jeruzalem

Zeker zes gewonden bij schietpartij in Jeruzalem
Zeker zes gewonden bij schietpartij in Jeruzalem

Aanslagen

Sinds vorig jaar oktober is een toename van geweld en aanslagen zichtbaar in Jeruzalem. Bij verschillende aanvallen vonden in een jaar tijd dertig Israëliërs de dood. Meer dan tweehonderd Palestijnen, voornamelijk daders van aanslagen, kwamen om.