Twee zelfmoordterroristen hebben zich zaterdagochtend vroeg in het buitengebied van Ankara opgeblazen. 

Dat gebeurde volgens CNN Türk nadat de politie het verdachte duo langs de weg van Haymana naar de Turkse hoofdstad had aangetroffen en gemaand zich over te geven.

Persbureau Anadolu meldde dat het om militanten, een man en een vrouw, ging die een bomaanslag wilden plegen met een volgepakte auto. Er was uit een tip binnengekomen dat ze zich schuil hielden in een hut bij een paardenfokkerij om hun daad voor te bereiden.

De politie vond twee pakken met plastic explosieven en 200 kilo ammoniumnitraat, een bekend ingrediënt voor de fabricage van bommen. Er wordt nog gezocht naar een mogelijk derde betrokkene.

PKK-link

Het is niet bekend welk doel ze op het oog hadden voor een aanval. In Turkije zijn strijders van Islamitische Staat (IS) of van de gewapende tak van de verboden Koerdische arbeiderspartij PKK doorgaans verantwoordelijk voor dit soort extremistische acties.

De gouverneur van Ankara zei dat er ''zeer waarschijnlijk'' een link is met de PKK. Een gevonden identiteitsbewijs wijst in die richting. De tip was afkomstig uit Diyarbakir, de belangrijkste stad in het Koerdische zuidoosten van het land.