Reizigers in de Amerikaanse stad Hoboken kunnen vanaf maandag weer gebruik maken van het station dat op 29 september werd beschadigd doordat een trein niet op tijd afremde.

Het treinverkeer van en naar het station wordt gedeeltelijk hervat, meldt The Wall Street Journal.

Ongeveer 30.000 forenzen per dag, die vooral naar het nabijgelegen New York reizen, maken gebruik van het station in de staat New Jersey. Zij moesten de afgelopen week noodgedwongen uitwijken naar andere stations of de bus nemen.

Nog niet alle perrons gaan weer open. Negen sporen worden nog niet gebruikt omdat de schade die de ontspoorde trein veroorzaakte daar onvoldoende is hersteld.

De trein beschadigde het station zwaar. Een deel van het dak stortte in nadat het voorste deel van de trein ontspoorde toen het perrron werd geraakt.

Perron

Bij het ongeluk kwam één vrouw om het leven die op het perron stond toen de trein ontspoorde. Ook raakten meer dan honderd mensen in de trein gewond.

Donderdag maakten onderzoekers bekend dat uit gegevens van de zwarte dozen van de trein bleek dat het met bijna 40 kilometer per uur (21 mijl) het station binnenreed terwijl treinen op die plek slechts 16 kilometer per uur (10 mijl) mogen rijden. Het is nog onbekend waarom de trein zo snel reed.

Video: Ravage na botsing tussen treinen in België

Ravage na botsing tussen treinen in België
Ravage na botsing tussen treinen in België