Het wrakstuk dat begin dit jaar gevonden werd op Mauritius, is definitief van de verdwenen vlucht MH370 van Malaysia Airlines. 

De minister van Transport van Australië heeft bevindingen hierover van het Australische onderzoeksteam vrijdag naar buiten gebracht. 

De onderdelen die gevonden zijn betreffen een deel van de flaps van de linkervleugel van de Boeing 777. Eerder werd er al vanuit gegaan dat de onderdelen behoorden tot het toestel van Malaysia Airlines. Unieke nummers die gevonden zijn, hebben deze vermoedens nu bevestigd. 

Het is volgens minister Darren Chester inmiddels het derde onderdeel dat definitief afkomstig is van vlucht MH370. 

Zoektocht

Volgens de minister bevestigt de vondst uit Mauritius dat de zoektocht in de Indische Oceaan de juiste is. In juli van dit jaar werd bekendgemaakt dat de zoektocht bij het uitblijven van de vondst van grote delen van het toestel volgend jaar wordt gestopt. De huidige zoekmissie loopt in juni van 2017 af. 

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines met 239 inzittenden aan boord verdween in maart 2014 tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel uiteindelijk is omgekeerd en daarna urenlang boven de Indische Oceaan heeft gevlogen.