Europarlementariër Steven Woolfe, een van de favorieten om de nieuwe leider van de Britse onafhankelijkheidspartij UKIP te worden, is donderdagmiddag in het ziekenhuis van Straatsburg beland nadat hij na een ruzie in elkaar zakte.

Volgens The Telegraph zou hij een klap hebben gehad van een collega en is hij gewond geraakt aan zijn hoofd. Zijn situatie leek tijdelijk zorgwekkend, maar inmiddels is hij aan de beterende hand en is hij weer bij bewustzijn. "Ik voel me weer prima", aldus Woolfe. "Er is geen sprake van een bloedstolsel in mijn hersenen."

De 49-jarige Europarlementariër zou een of meerdere klappen hebben gehad en later buiten de ruimte waar het gesprek plaatsvond ineen zijn gezakt.

Partijleider Nigel Farage heeft in een statement laten weten dat hij de situatie betreurt en Woolfe in het ziekenhuis gaat bezoeken.

Video: Brits lid UKIP-partij in ziekenhuis

Brits lid UKIP-partij in ziekenhuis na ruzie met collega
Brits lid UKIP-partij in ziekenhuis na ruzie met collega

Partijcrisis

Farage, Woolfe en de 22 andere partijleden waren uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Europese Parlement in Straatsburg om de crisis in de partij en alle bijbehorende ontwikkelingen te bespreken. Daar liepen de gemoederen hoog op.

Dinsdag trad Diane James al na achttien dagen af als nieuwe leider van de partij, waarna oud-leider Farage weer tijdelijk terugkeerde. Woolfe stelde zich woensdag kandidaat voor het leiderschap.