Twee terroristen zijn volgens de Franse justitie op 13 november van Brussel naar Nederland gereisd, mogelijk om een aanslag te plegen. Dit was de dag waarop de aanslagen in Parijs werden gepleegd. 

De Franse krant Le Monde publiceerde de nieuwe informatie op basis van gegevens die de Franse autoriteiten hebben gevonden op een laptop van een van de terroristen. De laptop werd in de Brusselse wijk Schaarbeek gevonden. 

Soefien A. en Osama K. reisden met valse papieren met een Eurolines-bus naar Nederland, maar zijn om onbekende reden teruggekeerd. Het is ook niet bekend of ze uiteindelijk in Amsterdam zijn geweest. 

Soefien A. is op 18 maart in Molenbeek gearresteerd, Osama K. werd op 8 april in Anderlecht opgepakt. K. was op het moment van de arrestatie samen met Mohamed Abrini, beter bekend als 'de man met het hoedje'. Abrini is op camerabeelden te zien met de broers el-Bakraoui. Een van de broers blies zichzelf op in metrostation Maalbeek, de ander op het vliegveld Zaventem. 

CNN meldde eerder al dat IS plannen had om een aanslag te plegen op Schiphol.

Laptop

Op de gevonden laptop is een map aangetroffen met de naam '13 november', met daarin vijf onderdelen waarvan één de naam 'Schiphol' had. Andere namen refereerden aan de aanslagen op Le Bataclan, Stade de France, terrassen en de metro. 

In een reactie zegt het Nederlandse OM tegen de NOS dat het verhaal bekend is, maar tot nu toe niet tot een onderzoek geleid heeft. De informatie noemt het OM "niet heel hard". "Schiphol en Amsterdam komen wel vaker voor in terreuronderzoeken, bijvoorbeeld als ontmoetingsplek." De luchthaven is volgens het OM wel een potentieel doelwit.