Bij de verkiezingen voor een nieuw parlement op Curaçao heeft de partij MFK van Gerrit Schotte net niet gewonnen. De sociaal-democratische partij MAN van Hensley Koeiman is verrassend winnaar geworden met een verschil van driehonderd stemmen

Schotte, die eerder dit jaar is veroordeeld voor fraude en corruptie, had gehoopt op een ruime overwinning. Omdat hij in beroep is gegaan tegen zijn veroordeling kon hij meedoen aan de verkiezingen en zitting nemen als parlementariër.

De MFK-voorman feliciteerde in een eerste reactie de winnende partij, maar zei wel om een hertelling te gaan vragen vanwege het kleine verschil.

Aan de verkiezingen deden dertien partijen mee voor 21 zetels. Zowel MAN als MFK haalde vier zetels. Ook de PAR krijgt vier zetels. De nieuwe partij Korsou di Nos Tur van zakenman Amparo dos Santos, broer van gokbaas Robbie dos Santos en oud-minister van Financiën George Jamaloodin, behaalde er drie.

De verkiezingen stonden eigenlijk gepland voor vorige week vrijdag maar werden uitgesteld door dreiging van de orkaan Matthew die in de buurt van het eiland dreigde te komen. Uiteindelijk trok de orkaan op 300 kilometer afstand van het eiland naar het westen waardoor rampspoed uitbleef.