In de Duitse regio Oberfranken in Beieren is een man na tientallen jaren van isolatie in het huis van zijn ouders opgenomen in het ziekenhuis. De 43-jarige man zag er volgens de politie "verwaarloosd, maar niet ondervoed" uit.

De politie kwam de man op het spoor door een tip.

Een politiewoordvoerder zegt in de Duitse krant Bild dat nog niet bekend is of de man geen enkel contact had met de buitenwereld of dat hij het huis soms uit mocht.

De man zou als kind gewoon op een basisschool hebben gezeten en ook korte tijd op een middelbare school hebben gezeten. Daarna 'verdween' de man. 

Buurtbewoners

Volgens lokale Duitse media wisten buurtbewoners wel dat de man afgezonderd in het huis leefde. Hij zou regelmatig lawaai hebben gemaakt.

De politie zei dat de ouders van de man, die allebei rond de tachtig jaar oud zijn, hem niet gevangen hielden en dat de man zelfs geregistreerd was bij de gemeente. Justitie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

De ouders worden verdacht van vrijheidsberoving en mishandeling, al betwijfelt de politie of de ouders iets kan worden verweten.

De politie bevrijdde de man al op 21 september maar brengt het nieuws nu pas naar buiten. Momenteel wordt onderzocht of de man psychische klachten of een geestelijke beperking heeft.