De eigenaar van de boomgaard, waar de lichamen van Ingrid Visser en Lodewijk Severein werden begraven, ontkent
iets te weten van het ombrengen van de Nederlandse volleybalster en haar partner. 

Serafín de Alba heeft dat dinsdag tegen de rechtbank gezegd over zijn aandeel in de dood van de twee.

Terwijl De Alba op 15 mei 2014 in het landhuis van zijn citroenboomgaard even buiten Murcia wat papieren aan het doornemen was, had hij er volgens eigen zeggen geen idee van dat zijn vriend Juan Cuanca en de twee Roemenen Valentin Ion en Constantin Stan buiten in de boomgaard bezig waren om twee zwaar verminkte lichamen te begraven. Het waren de lichamen van de Visser (35) en Severein (57).

Ion doodde het stel twee dagen eerder in opdracht van Cuenca, zoals beide verdachten maandag bekenden tijdens de eerste verhoren in deze zaak. Aanklager Verónica Celdrán denkt dat De Alba wel wist dat er lijken in zijn tuin begraven werden. Zij eist drie jaar celstraf wegens toedekking van het misdrijf.

Volleybalclub

Cuenca zei tijdens zijn verhoor gisteren ook dat zijn De Alba op de hoogte was. Maar Serafín ontkende dat met stelligheid. ''Ik zou nooit toestaan dat er iemand in mijn boomgaard begraven zou worden'', aldus Alba. ''En zeker niet iemand als Ingrid.'' De Alba kende Visser omdat zijn dochter bij dezelfde volleybalclub speelde als de Nederlandse.

De Alba gaf wel toe dat hij een schop en een pikhouweel had gegeven aan Cuenca en Ion. Bij wijze van vriendendienst zouden zij daarmee een rotte boom verwijderen uit de boomgaard.

Lening

De Alba bevestigde dat hij 2.500 euro geleend had aan Juan C. voor de oprichting van een gezamenlijk bedrijf met Severein in Gibraltar, Granmar Stone Trade. Kort voor de moorden had hij nog eens tweeduizend euro geleend aan Cuenca. Daarmee betaalde Cuenca de huur van het landhuis waar de Nederlanders vermoord zouden worden en een voorschot aan de Roemenen.

De komende drie weken hoort de rechtbank in Murcia 37 getuigen en 82 politieagenten. Daarna is het de beurt aan 45 getuige-deskundigen. De behandeling van de zaak duurt naar verwachting zeker tot half november.