Scholen in de stad Reading in de Amerikaanse staat Ohio bleven vrijdag dicht na een reeks van meldingen van aanvallen door clowns.

De schoolinspectie van Reading besloot de lessen vrijdag af te gelasten nadat een vrouw die voor haar huis een sigaret stond te roken was aangevallen door een man in een clownskostuum.

De persoon greep haar vast en riep: "Ik zou je moeten vermoorden. Sommige scholieren en docenten in de stad zouden vandaag hopen dat ze nooit waren geboren."

De politie nam de dreigementen serieus genoeg om de inspectie in te schakelen, aldus Amerikaanse media. Niet alleen bleven de scholen in de stad vrijdag dicht, ook heeft de politie extra beveiliging geregeld voor een dansavond en een football-game van twee scholen die vrijdag- en zaterdagavond gepland stonden.

Arrestaties

Er zijn twee arrestaties verricht in de zaak. Het ging om studenten uit Ohio die vrijdag op Facebook dreigementen over clowns hebben geplaatst. Het is onduidelijk of er een verband is tussen deze berichten en de dreigende clown in Reading eerder op de dag.

Het is niet het eerste incident met clowns in de VS de laatste weken. Volgens CBS sprong woensdag op Long Island in New York een aantal als clowns verklede mensen spontaan de weg op, waarna zij achter auto's aanrenden.

Verboden masker

In Kentucky werden twee weken geleden mensen aangehouden nadat er diverse meldingen kwamen van clowns die in de bosjes naar kinderen lagen te loeren. Zij zouden proberen kinderen mee te lokken.

De mannen konden worden aangehouden omdat het in Kentucky bij wet verboden is om in het openbaar een masker te dragen.