De orkaan Matthew, die in de Caraïbische Zee voor wateroverlast zorgt, neemt in kracht toe en bereikt windsnelheden van 185 kilometer per uur.

Donderdag werd verwacht dat de orkaan, die in noordwestelijke richting Jamaica, Haïti en Cuba trekt, in kracht zou toenemen, maar toen werden nog snelheden voorspeld van ongeveer 160 kilometer per uur.

De orkaan is inmiddels opgeschaald tot een orkaan in de derde categorie, meldt AFP. Matthew bereikt naar alle waarschijnlijkheid zondag Jamaica.

Matthew zorgde eerder al voor schade op andere Caraïbische eilanden. Op het eiland St. Vincent viel één dode door de orkaan en vonden onder meer landverschuivingen plaats.

Video: Wat is het verschil tussen een orkaan, tyfoon en een cycloon?

Curaçao

Op Curaçao werden de verkiezingen die vrijdag zouden plaatsvinden uitgesteld door de orkaan. Naar verwachting valt op de ABC-eilanden 5 tot 10 centimeter extra neerslag door Matthew.

Alle scholen zijn vrijdag op Curaçao dicht en veel bedrijven hebben hun deuren gesloten. Bewoners wordt door de regering opgeroepen om thuis te blijven.

De oppositiepartijen op Curao gingen akkoord met het uitstel van de verkiezingen, zoals de regering voorstelde, maar eisen dat de nieuwe verkiezingen uiterlijk 5 oktober worden gehouden.