Een passagierstrein is donderdag ontspoord bij aankomst op het station van Hoboken in de Amerikaanse staat New Jersey. Daarbij zijn 114 mensen gewond geraakt en is zeker één persoon overleden.

Dat bevestigt gouverneur van New Jersey Chris Christie. In de trein zaten zo'n 250 mensen. Onder de gewonden bevinden zich ook enkele zwaargewonden. Het ongeluk gebeurde tijdens de ochtendspits.

De gouverneur gaat ervan uit dat geen opzet in het spel is, maar zegt dat dat nog uitgebreider moet worden onderzocht.

De gewonden zijn naar meerdere ziekenhuizen gebracht. In het Jersey City Medical Hospital zijn ongeveer vijftig mensen binnengebracht waarvan drie zwaargewond, meldt CNN

In het Hoboken University Medical Center zijn 22 mensen binnengekomen. Geen van deze patiënten is in levensgevaar. Ook de machinist werd naar een ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels weer ontslagen. 

Video: Dode en tientallen gewonden bij treinongeluk in New Jersey

Ingestort

De trein heeft veel schade aangericht aan het station. Een deel van het dak is ingestort nadat een deel van de trein door de klap op het perron van het kopstation schoot. De voorste wagon raakte een muur en reed het station binnen.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is, maar meerdere reizigers melden dat de trein bij aankomst op het station weinig vaart minderde en doorschoot. Ook Andrew Cuomo, gouverneur van New York bevestigt in een persconferentie dat de trein geen vaart leek te minderen.

Video: Amateurbeelden van vlak na het treinongeluk in Hoboken

Gewonden

Bij het station zijn naast ambulancemedewerkers en brandweerlieden ook reddingswerkers aanwezig om te zoeken naar slachtoffers die zich mogelijk onder het puin bevinden.

Het treinverkeer van en naar Hoboken is stilgelegd.

Hoboken is een stad waar veel mensen wonen die naar New York reizen voor hun werk. De stad kijkt uit op New York. Ongeveer 50.000 mensen maken per dag gebruik van het station in Hoboken.